Aurlandsdalen – en historisk vandrerute

Vakre Aurlandsdalen, en av mange ruter mellom Vestlandet og Østlandet, et er vel kanskje en av de flotteste turene man kan ta – mange sier at dette er Norges svar på Grand Canyon.
Etter en tur gjennom Aurlandsdalen kan jeg si meg enig i den påstanden!

Turen vi gikk startet på rett over 800 m.o.h., fra Østerbø.
Etter bare noen meter på vei, kom vi over et lite utsalg av spekemat – selvsagt måtte vi ta med noe av dette med på turen!

Turen på denne flotte historiske vandreruten gjennom Aurlandsdalen fortsatte i behagelig terreng, og mange flotte motiver på turen var det.

Det er ikke langt mellom flotte motiv. Et lite stykke inn i turen kommer man til en nydelig plass med en gammel støl på. Den er i dag i privat eie, men dette er en gammel støl som har vært brukt i lang tid.

Etterhvert ble det mer og mer stigning. Etter noen kilometer kommer man til et veiskille. Her kan man fortsette «nedover» gjennom dalen, eller man kan gå Bjønnastigen – en svært krevende sti med mye stigning og til dels steinur å gå i.
«Unngå denne stien i dårlig vær» står det på skilter, og det skjønte vi fort hvorfor. Her var det til tider vært vanskelig og ulendt å gå, og i vått føre er dette ikke noe behagelig tur å gå.

Vanskelig og ulendt terreng var flere steder på turen etterhvert, mye bratte nedstigninger i krevende områder. Enkelte steder var det heldigvis satt opp gjerde slik at man hadde en viss kontroll nedover.

For å lese mer detaljer om denne turen, kan en finne dette på ut.no sine nettsider her.

Her er flere bilder fra turen: